Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési és Rendelési Feltételek

 

Vásárlási szerződés

Minden, a Málitex Webáruházban történő termékrendelés, vásárlás leadása és elküldése a felek közötti írásban létrejött szerződésnek minősül. A szerződés megkötése Magyar nyelven történik, melyet rendszerünkben, megrendelés azonosítóval ellátva iktatunk és tárolunk. Ezekhez az adatokhoz a megrendelő későbbiekben bármikor hozzáférhet. Törlését és módosítását az Ügyfélszolgálaton keresztül telefonon vagy email formájában kérheti.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Méteráru, rövidáru, készáru, alkalmi szövetek, elasztikus méteráru, filc, gyerekmintás gyerektextil, hurkolt kelmék, kellékáru, kézimunka alapanyagok, kellékek, kockás, csíkos, pöttyös szövetek, lakástextil méteráru kellékek, minimat, panama méteráru, műbőr – műszőrme, nyári szövetek, pamutvásznak, patchwork textil anyagok, selymek szövetek, téli szövetek, turkáló textil darabáru, töltőanyagok, vásznak, vízlepergetős anyagok, wellsoft, cérna, címke, cipzár, csipke, díszítőszalagok, fehérnemű, fürdőruha kellék, fém kellékáru, fonal, gomb, gumiszalag, gumipertli, hímzés, horgolás, kötés, műanyag, kellékáru, szalag, vegyes rövidáru, zsinór .

Az itt feltüntetett termékek egy része, illetve varrodai szolgáltatásunk csak mintaboltunkban, személyesen vásárolható meg/vehető igénybe – Pécs, Király u. 49.

Nyitva tartás: hétköznap 8:00-18:00, szombat 9:00-13:00.

A rendelés menete:

A rendelés rendszerünkbe történő megérkezéséről automatikus levelet küldünk, ám ez az értesítés nem számít megrendelés teljesítésének. Amennyiben nem érkezik meg Önnek ez a visszaigazoló levél, kérjük írjon nekünk a mali@malitex.hu címre.

A Webáruházban leadható vásárlás minimum összege 1.000 Ft.

Amennyiben rendelése elérte a bruttó 38.000 Ft összeget, csomagjának szállítási díját átvállaljuk.

A minimális vásárlási mennyiség 1 méter. 1 méteren felül lehetőség van nem egész méter vásárlására, ezt a rendelési folyamat végén, a Megjegyzés rovatban tudja feltüntetni.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben, amennyiben a teljesítés rajtunk kívül álló ok miatt hiúsul meg. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A levágott anyagok esetén rendelés visszavonást, illetve rendelésmódosítást már nem tudunk elfogadni.

A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A fizetés menete:

A rendelés beérkezését követően, a megrendelt áru leellenőrzése után banki előreutalásos rendelés esetén küldjük az elektronikus díjbekérőt az Ön által megadott e-mail címre, mely tartalmazza az Ön által megadott számlázási adatokat, a megrendelt termék(ek)et, a szállítási költséget és az utalandó végösszeget. Az összeg beérkezését követően áll módunkban átadni a csomagot a Magyar Posta számára. A fizetési határidő minden esetben a díjbekérő kiküldésétől számított 8 nap. Amennyiben ezen idő alatt nem érkezik meg bankszámlánkra a rendelés ellenértéke, a rendelést sajnos semmisnek kell tekintetnünk.

Utánvétes rendelés esetén nem küldünk díjbekérőt, hisz Ön a futárnak adja át a csomag ellenértékét.

A Webáruház termékeinél megjelenített árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.

 

A szállítás menete

A megrendelt termékekhez a gyors és megbízható Magyar Posta csomagküldő szolgáltatásain keresztül juthat hozzá. A pontos részleteket a Szállítási információk alatt talál.

 

Reklamáció:

Amennyiben nincs megelégedve az általunk küldött termékkel, élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített “A távollevők között kötött szerződés” elállási jogával, mely szerint vásárló a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ez esetben elállási nyilatkozatát juttassa el a MáliTex Kft. 7626 Pécs, Király utca 48. címünkre, vagy e-mailben szíveskedjen elküldeni a mali@malitex.hu e-mail címünkre.

Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A termék visszaszállítását követően az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. A nem egyedi igényre levágott terméket eredeti állapotában, hiánytalan mennyiségben, és változatlan minőségben vesszük vissza.

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig cégünk tulajdonában marad. Az át nem vett rendelések során keletkező veszteség (dupla szállítási díj, méretre vágott anyag csökkent értékű eladása stb.) miatt minden esetben kárigénnyel élünk.

 

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató:

Ön a MáliTex Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a MáliTex Kft. nyújtotta.

A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.