Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési és Rendelési Feltételek

 

 

A Szolgáltató (Eladó, Vállalkozás) adatai:

Név: MáliTex Kft.
Székhely: 7626 Pécs, Kiss Ernő u. 58
Levelezési cím: mali@malitex.hu
Nyilvántartásba vevő hatóság: Pécsi Törvényszék
Cégjegyzékszám: 02-09-081407
Adószám: 25147306-2-02
Képviselő: Máli Györgyi
Telefonszám: +36-30/423-36-62
E-mail: mali@malitex.hu
Honlap: www.malitex.hu

Bankszámlaszám: TAKARÉK BANK 50431104-10013584-00000000

 

A tárhelyszolgáltató adatai

Név: ShopRenter.hu Kft.
Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.
Elérhetőség: info@shoprenter.hu
Weboldal: www.shoprenter.hu

Alapfogalmak: 

Felek: Eladó és Vevő együttesen
Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy
Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül
Honlap: a jelen weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál
Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap és elektronikus levelezés igénybevételével létrejövő adásvételi szerződés
Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz
Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak
Termék: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi
Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy
Vevő/Ön: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy
Jótállás: A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződések esetén (a továbbiakban: fogyasztói szerződés) a Polgári Törvénykönyv szerinti,
     a) a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint 
     b) a jogszabályon alapuló kötelező jótállás

Vonatkozó jogszabályok

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól   
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Vásárlási szerződés

Minden, a Málitex Webáruházban történő termékrendelés, vásárlás leadása és elküldése a felek közötti írásban létrejött szerződésnek minősül. A szerződés megkötése Magyar nyelven történik, melyet rendszerünkben, megrendelés azonosítóval ellátva iktatunk és tárolunk. Ezekhez az adatokhoz a megrendelő későbbiekben bármikor hozzáférhet. Törlését és módosítását az Ügyfélszolgálaton keresztül telefonon vagy email formájában kérheti.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Méteráru, rövidáru, készáru, alkalmi szövetek, elasztikus méteráru, filc, gyerekmintás gyerektextil, hurkolt kelmék, kellékáru, kézimunka alapanyagok, kellékek, kockás, csíkos, pöttyös szövetek, lakástextil méteráru kellékek, minimat, panama méteráru, műbőr – műszőrme, nyári szövetek, pamutvásznak, patchwork textil anyagok, selymek szövetek, téli szövetek, turkáló textil darabáru, töltőanyagok, vásznak, vízlepergetős anyagok, wellsoft, cérna, címke, cipzár, csipke, díszítőszalagok, fehérnemű, fürdőruha kellék, fém kellékáru, fonal, gomb, gumiszalag, gumipertli, hímzés, horgolás, kötés, műanyag, kellékáru, szalag, vegyes rövidáru, zsinór .

Az itt feltüntetett termékek egy része, illetve varrodai szolgáltatásunk csak mintaboltunkban, személyesen vásárolható meg/vehető igénybe – Pécs, Király u. 49.

Nyitva tartás: hétköznap 10:00-18:00, szombat 9:00-13:00.

A rendelés menete:

A rendelés rendszerünkbe történő megérkezéséről automatikus levelet küldünk, ám ez az értesítés nem számít megrendelés teljesítésének. Amennyiben nem érkezik meg Önnek ez a visszaigazoló levél, kérjük írjon nekünk a mali@malitex.hu címre.

A Webáruházban leadható vásárlás minimum összege 1.000 Ft.

Amennyiben rendelése elérte a bruttó 38.000 Ft összeget, csomagjának szállítási díját átvállaljuk.

A minimális vásárlási mennyiség 1 méter. 1 méteren felül lehetőség van nem egész méter vásárlására, ezt a rendelési folyamat végén, a Megjegyzés rovatban tudja feltüntetni.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben, amennyiben a teljesítés rajtunk kívül álló ok miatt hiúsul meg. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A levágott anyagok esetén rendelés visszavonást, illetve rendelésmódosítást már nem tudunk elfogadni.

A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A fizetés menete:

A rendelés beérkezését követően, a megrendelt áru leellenőrzése után banki előreutalásos rendelés esetén küldjük az elektronikus díjbekérőt az Ön által megadott e-mail címre, mely tartalmazza az Ön által megadott számlázási adatokat, a megrendelt termék(ek)et, a szállítási költséget és az utalandó végösszeget. Az összeg beérkezését követően áll módunkban átadni a csomagot a GLS számára. A fizetési határidő minden esetben a díjbekérő kiküldésétől számított 8 nap. Amennyiben ezen idő alatt nem érkezik meg bankszámlánkra a rendelés ellenértéke, a rendelést sajnos semmisnek kell tekintetnünk.

Utánvétes rendelés esetén nem küldünk díjbekérőt, hisz Ön a futárnak adja át a csomag ellenértékét.

A Webáruház termékeinél megjelenített árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.

 

A szállítás menete

A beérkezett megrendelések feldolgozása munkanapokon 9:00-11:00 között zajlik.  
Banki átutalás esetén, ha a végösszeg 10:00-ig beérkezett számlánkra még aznap, 10:00 után beérkező utalás esetén másnap tudjuk átadni a futárnak. Utánvét esetén a 10:00-ig beérkezett megrendeléseket aznap, a 10:00 után beérkezőket pedig másnap tudjuk átadni a futárnak. 
A megrendelések átlagos teljesítési ideje 2-5 munkanap. Amennyiben a megrendelt méteráru bolti készletünkben áll rendelkezésre, akár már másnap kézbesítésre kerül a csomag. Ha külső raktárunkból tudjuk teljesíteni a megrendelést, akkor ez 1-2 nappal meghosszabbítja a szállítási időt. Ekkor minden esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy biztosan tudja csomagjának pontos érkezését.

A csomagok szállítását a GLS GENERAL LOGISTICS SYSTEMS HUNGARY KFT. végzi. 

Választható szállítási módok:

1. GLS házhozszállítás - Díja 1.790Ft.
A szállítási díj tartalmazza a csomag garantált idejű kiszállítását, a csomag biztosítását, egyedi azonosító szám alapján történő nyomkövetését, a csomag érkezéséről tájékoztató SMS szolgáltatást. A kiszállítás munkaidőben történik, amennyiben nem tartózkodik otthon a kiszállítás időpontjában, a futár értesítést hagy.
Utánvétes vásárlás: Abban az esetben, ha megrendelésének ellenértékét kézbesítéskor szeretné kifizetni, az alap szállítási díjon felül 400Ft kerül felszámolásra. Utánvétes vásárláskor a végösszeget a GLS munkatársának kell átadni.

2. GLS CsomagPontban történő átvétel - Díja 1.200Ft.
A szállítási díj tartalmazza a csomag biztosítását, az egyedi azonosító szám alapján történő nyomkövetést, a csomagnak a kijelölt  CsomagPontra történő megérkezéséről szóló tájékoztató SMS szolgáltatást. 
Országszerte 270 település, közel 650 átvevőhelye közül tud választani. A küldemény átvételére 5 munkanap áll lehetőségre érvényes személyi okmány bemutatásával.
Utánvétes vásárlás: Abban az esetben, ha megrendelésének ellenértékét kézbesítéskor szeretné kifizetni, az alap szállítási díjon felül 400Ft kerül felszámolásra.

3. Személyes átvétel - ingyenes.
Személyes átvételkor természetesen nem számítunk fel szállítási díjat, a csomag előzetes egyeztetés alapján átvehető nyitva tartási időben a Málitex Méteráru üzletben a Pécs, Kiss Ernő u. 58-as szám alatt. Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-18 óra és szombat: 9-13 óra.
A megrendelt termékeket akkor tudjuk levágni és összekészíteni, miután a rendelés végösszege átutalásra kerül bankszámlánkra!

 

Reklamáció:

A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

  • Telefon: +36-30/423-36-62
  • E-mail: mali@malitex.hu

Amennyiben nincs megelégedve az általunk küldött termékkel, élhet a 45/2014. (II.26.) Kormányrendeletben részletesen rögzített “A távollevők között kötött szerződés” elállási jogával, mely szerint vásárló a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ez esetben elállási nyilatkozatát juttassa el a MáliTex Kft. 7626 Pécs, Kiss Ernő u. 58. címünkre, vagy e-mailben szíveskedjen elküldeni a mali@malitex.hu e-mail címünkre.

Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A termék visszaszállítását követően az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az egyedi igényre levágott terméket eredeti állapotában, hiánytalan mennyiségben, és változatlan minőségben vesszük vissza.

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig cégünk tulajdonában marad. Az át nem vett rendelések során keletkező veszteség (dupla szállítási díj, méretre vágott anyag csökkent értékű eladása stb.) miatt minden esetben kárigénnyel élünk.

 

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató:

Ön a MáliTex Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a MáliTex Kft. nyújtotta.

A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Reklamációt csak felszabás, meghímzés, megfestés nélküli, még méteráru formájában maradt textilre tudunk elfogadni.